Keitä me olemme

”Hei kulta, mä haluaisin kolme lemmikkilammasta…”,
eli tarina siitä miten kaikki sai alkunsa

tanhuanpään isäntäperhe

Emme oikein tiedä, miten päädyimme suunnittelemaan lammastilan perustamista, mutta niin vain kävi. Tai siis, hyvin selvää meille molemmille oli, että halusimme asua maalla, kasvattaa omat kasvikset ja olla mahdollisimman omavaraisia lihan suhteen. Isäntää houkutti myös työskentely ulkona ja Emäntä oli haaveillut ammattia käsitöistä.
Yhtäkkiä huomasimme, että Emännän toivomat kolme lemmikkilammasta olivat muuttuneet 80 uuheksi, ja työ toimistossa oli siirtynyt omalle maatilalle. Matka ajatuksesta toteutukseen kesti useamman vuoden, joiden aikana meille syntyi kaksi lasta ja Isäntä suoritti agronomin tutkinnon.
Meidän tarpeisiimme soveltuvan tilan löytäminen otti myös aikansa, kunnes vuonna 2017 Ypäjältä löytyi potentiaalinen tila. Istuessamme myytävän tilan päärakennuksen olohuoneessa, välittäjän kysyessä: ”Laitetaanko nimet paperiin?”, tiesimme että nyt on tartuttava hetkeen, ja aloitettava matka kohti unelmaamme.

Olemme nykyään viisihenkinen perhe, joka elää ja hengittää unelmaansa omasta maatilasta, käsityöläisyydestä, luonnonmukaisuudesta, – ja tietysti lampaista.
Meidät löytää Kanta-Hämeestä, osoitteesta Leppäkorventie 60, 32100 Ypäjä. Tila sijaitsee peltoaukeamien ja metsän välissä, muutaman kilometrin päässä Ypäjän kirkonkylältä.

Teemme kaiken mahdollisimman pitkälle itse, mutta teurastus, leikkaus ja pakkaus hoidetaan muiden toimesta, samoin kuin lankojen kehräys ja villan karstaus. Tanhuanpäässä Isännän vastuulla on lampaiden hoito ja Emäntä huolehtii lapsista sekä villan jatkojalostuksesta.

Tästä voit lukea tarkemmin alkutaipaleestamme:

https://www.seutu-sanomat.fi/jutut/tanja-ja-lauri-jattivat-toimistotyon-helsingissa-ja-aloittivat-lampureina-ypajalla-9092