Tuotteet

Tanhuanpään luomulammastila tuottaa muun muassa lampaan- ja karitsanlihaa, taljoja, villalankaa ja jatkojalosteita.

Liha

Haluamme tarjota laajan valikoiman luomulampaan lihaa, ja siksi tarjolle tuleekin käytännössä koko lammas. Myyntiin tulee myös lihan jatkojalosteita kuten lammasmakkaraa, jauhelihaa ja lihasäilykkeitä.

Muut tuotteet

Emme kasvata lampaita vain lihan takia, vaan pyrimme hyödyntämään eläimet mahdolli-simman monipuolisesti. Meillä on myynnissä omien lampaidemme villasta tehtyjä tuotteita, kuten erilaisia lankoja, varvasvälivillaa ja huovutusvillaa. Tulevaisuudessa aiomme myydä myös taljoja, neuletuotteita sekä huovutettuja hattuja ja tossuja lapsille. Tossujen kokovaihtoehdot 19-26, eli vauvasta leikki-ikäiseen. Hatut sopivat noin 51 senttiseen päähän.

Villa on monipuolinen tekstiilikuitu, siitä löytyykin useita ei hienousluokkia eri käyttötarkoituksiin, aina pehmeistä vaatevilloista karkeisiin mattovilloihin.
Suomalainen villa on helposti käsiteltävää ja sitä voidaan myös värjätä. Vaatteiden raaka-aineena villa on erinomainen, sillä se hylkii vettä, likaa ja staattista sähköä, usein puhdistukseksi riittää tuuletus. Villavaate ei rypisty, se hengittää ja on ihoa vasten lämmin ja kuiva.
Vaatteiden lisäksi villasta voidaan valmistaa esimerkiksi sisustustuotteita.

Lampaat keritään eläimen oman hyvinvoinnin takia 1-2 kertaa vuodessa. Kun kerintä tehdään oikein, se ei vahingoita lammasta millään tavoin. Suomalainen villa onkin eettinen valinta, sillä sen tuottamiseen ei käytetä eläinten hyvinvointia heikentäviä menetelmiä.